Νέα

Η Ιστορία του Peeler

Η ιστορία του Peeler

Η ιστορία του Peeler

Ας εξετάσουμε την ιστορία αυτού του πολύ χρήσιμου εργαλείου κουζίνας. Είτε είστε επαγγελματίας στο χώρο της εστίασης, είτε σας αρέσει η ενασχόληση με τη μαγειρική, τότε σίγουρα έχετε «πέσει» πάνω σε ένα Peeler. Ένα απλό εργαλείο κουζίνας, το οποίο έχει επιταχύνει και διευκολύνει κατά πολύ την προετοιμασία στην κουζίνα.

Εφευρέτης του Peeler είναι ο Alfred Neweczerzal, από το Νταβός της Ελβετίας. Ο αστικός μύθος θέλει τον Alfred να επινόησε το Peeler (που ονόμασε Rex) κατά τη διάρκεια της θητείας του στο στρατό το 1947 για να διευκολυνθεί στο καθαρισμό των πατατών.

Αποφλοιωτής Πατάτας

Αποφλοιωτής Πατάτας

Από εκείνο το έτος και μετά το Rex Peeler κατασκευάζεται σχεδόν αμετάβλητο. Για τη βέλτιστη σταθερότητά του, η λαβή του είναι κατασκευασμένη από διπλή καμπυλωτή λωρίδα αλουμινίου. Ενώ έχει κινητή κεφαλή λεπίδας και από γυαλισμένο χάλυβα.

Περίπου 1 εκατομμύριο peelers παράγονται το χρόνο.

Μέχρι το 2009 υπολογίζεται πως είχαν πωληθεί πάνω από 70 εκατομμύρια. Το 1/3 των Rex Peelers πωλούνται στην ίδια την Ελβετία που στήριζε ανέκαθεν την εγχώρια παραγωγή της.

Η δημοτικότητά τους μπορεί να αποδοθεί κυρίως στην αποτελεσματικότητα και την ευκολία χειρισμού τους. Χάρη στην κινητή οριζόντια λεπίδα του, το Rex κάνει γρήγορη εργασία με ανώμαλες επιφάνειες λαχανικών και φρούτων και μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για να κάνει ρινίσματα από σκληρό τυρί ή σοκολάτα.

Φυσικά από τότε η τεχνολογία έχει κάνει άλματα προόδου και έχουν μετατρέψει τα peelers σε πραγματικές μηχανές (είτε χειροκίνητες είτε ηλεκτρικές) με πολύ υψηλή και σταθερή απόδοση, όπως για παράδειγμα ο Ηλεκτρικός Αποφλοιωτής Pelamatic ή οι καθαριστές της LT Tellier.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζουν οι αποφλοιωτές πάγκου για αγγούρια και καρότα. Τα λαχανικά περνάνε μέσα από 3 ζεύγη μαχαιριών, τα οποία με ένα μηχανισμό ελατηρίων προσαρμόζονται στο μέγεθός του. Έτσι αυτά καθαρίζονται με μόλις μία κίνηση, διευκολύνοντας και επιταχύνοντας την προετοιμασία σε μια επαγγελματική κουζίνα.

Η ιστορία του Peeler