Νέα

Εσύ έχεις φάει ποτέ Bubble Waffle;

Bubble Waffle

Bubble Waffle, εσύ τις έχεις δει ή δοκιμάσει ποτέ;

Οι πρώτες αναφορές στις βάφλες γίνονται σχεδόν 1000 χρόνια πριν και λέγεται πως το ιστορικό γεγονός των Σταυροφοριών έπαιξε ρόλο στη διάδοση του μεσαιωνικού snack σε όλη την Ευρώπη

Όπως είναι αναμενόμενο, κάθε δημιουργία του ανθρώπου μέσα από το πέρασμα των αιώνων, έτσι και οι βάφλες τροποποιήθηκαν. Μέσα στους αιώνες βρέθηκαν πολλά δημιουργικά μυαλά να εξελίξουν το προϊόν. Έτσι, φτάνουμε περίπου στο 1950, όποτε και εμφανίζεται για πρώτη φορά η λεγόμενη Bubble Waffle στο μακρινό Χονγκ Κονγκ.

Γλυκιά Bubble Waffle

Γλυκιά Bubble Waffle

Η εταιρία μας, επί δεκαετίες αποτελεί πρωτοπόρο στον κλάδο του εξοπλισμού εστίασης. Έτσι, η ομάδα μας, μερίμνησε και εισήγαγε αυτό το νέο trend και στην Ελλάδα πριν από μερικά χρόνια και ήδη έχει αγαπηθεί από το καταναλωτικό κοινό.

Τί είναι όμως το Bubble Waffle;

Η Bubble Waffle είναι, θα μπορούσαμε να πούμε, μια εμβληματική βάφλα με βάση το αυγό που πρωτοέγινε δημοφιλής στο Χονγκ Κονγκ και το Μακάο κάπου στο 1950. Ψήνεται σε ειδική βαφλιέρα με πλάκες που της δίνουν σχήμα και αίσθηση ότι τρως φούσκες βάφλας οι οποίες έχουν λαστιχωτή υφή.

Συνήθως, οι Bubble Waffle σερβίρονται ζεστές και συχνά τρώγονται σκέτες. Φυσικά μπορούν να σερβιριστούν με φρούτα και γεύσεις όπως φράουλα, καρύδα ή σοκολάτα. Το αρχικό της καντονέζικο όνομα είναι το «gai daan jai», ενώ στα Αγγλικά συναντάμε το «eggette» που σημαίνει μια ρουφηξιά αυγού, αλλά και puffle που σημαίνει «βάφλα φούσκα». Αλλά ο γενικός όρος που έχει επικρατήσει στις περισσότερες χώρες είναι “Egg Waffle” λόγω του σχήματος, αλλά και της χρήσης του αυγού στο μείγμα τους.

Στις Chinatowns της Αμερικής τις συναντάμε ως κέικ Χονγκ Κονγκ. Ειδικά στη Νέα Υόρκη έχουν κερδίσει το κοινό ως ένα από τα πλέον αγαπημένα snacks.

Bubble Waffle Machine

Bubble Waffle Machine

Fun fact: Οι Bubble βάφλες συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο δημοφιλών «σνακ δρόμου» στο Χονγκ Κονγκ.  Χαρακτηριστικό γεγονός, η κατάταξή τους στην 1η θέση ανάμεσα στα 100 πιο δημοφιλή σνακ του Χονγκ Κονγκ.

Προτάσεις σερβιρίσματος

Γενικά υπάρχουν πολλές διαφορετικές προτάσεις προετοιμασίας και σερβιρίσματος.

Αρχικά, πρέπει να δούμε τί μείγμα θα χρησιμοποιούσαμε. Εμείς ιδανικά προτείνουμε το έτοιμο μίγμα για βάφλες της εταιρίας Neumaerker, το δημοφιλέστερο μίγμα της εταιρίας.

Φυσικά μπορείτε να καταναλώσετε τη δικιά σας bubble βάφλα και σκέτη, όπως συνηθίζεται στην Ασία

Αλλά, εδώ είναι και η στιγμή να φανείτε δημιουργικοί και να δώσετε το δικό σας ύφος στο bubble waffle. Τόσο γλυκό, όσο και αλμυρό μπορείτε να το προσφέρετε σε πιάτο, στο χέρι wrapped και φυσικά στον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο σερβιρίσματος, σε κύπελλο, όπως βλέπεται και στη φωτογραφία

bubble waffle σε κύπελλο

bubble waffle σε κύπελλο

Δείτε εδώ ένα video για να φτιάξετε εύκολα τις καλύτερες Bubble Waffles, αλλά και προτάσεις για food styling

Μια σκέψη για “Εσύ έχεις φάει ποτέ Bubble Waffle;

Τα Σχόλια είναι απενεργοποιημένα.