Η Ιαπωνία είναι γνωστή παγκοσμίως, μεταξύ άλλων, και για την εξαίσια κουζίνα της και ένα από τα δημοφιλή ιαπωνικά επιδόρπια που έχουν κερδίσει το κοινό είναι το Japan Sufflé. Το σουφλέ, (soufflé στα γαλλικά), είναι ένα ελαφρύ και αφράτο επιδόρπιο, ενώ το Japanese Sufflé είναι ένας συνδυασμός αυτού με ιαπωνικές γεύσεις, με αποτέλεσμα ένα μοναδικό επιδόρπιο.
Το Sufflé προέρχεται από τη Γαλλία τον 18ο αιώνα και παρασκευάζεται παραδοσιακά με τυρί ή σοκολάτα. Οι Ιάπωνες σεφ πρόσθεσαν την “πινελιά” τους στην κλασική συνταγή ενσωματώνοντας γεύσεις όπως πράσινο τσάι, matcha και yuzu
Η υφή του ιαπωνικού Sufflé είναι αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει. Είναι ελαφρύ και αφράτο και λιώνει στο στόμα σας. Το κλειδί για την επίτευξη της τέλειας υφής βρίσκεται στην τεχνική του χτυπήματος των ασπραδιών αυγών. Στη συνέχεια, τα ασπράδια των αυγών αναμιγνύονται στο μείγμα, το οποίο γίνεται με αλεύρι, γάλα και ζάχαρη, με αποτέλεσμα ένα ελαφρύ και αφράτο μείγμα που φουσκώνει καθώς ψήνεται.
Υπάρχουν διάφοροι τύποι ιαπωνικού σουφλέ, όπως το matcha, το yuzu και το μαύρο σουσάμι. Το Matcha Sufflé παρασκευάζεται με σκόνη matcha, η οποία είναι λεπτοαλεσμένα φύλλα πράσινου τσαγιού, με αποτέλεσμα ένα ξεχωριστό πράσινο χρώμα και μια διακριτική γήινη γεύση. Το Yuzu Sufle παρασκευάζεται με χυμό yuzu, το οποίο είναι ένα εσπεριδοειδές που προέρχεται από την Ιαπωνία. Το Yuzu προσθέτει μια πικάντικη και αναζωογονητική γεύση στο επιδόρπιο. Το μαύρο σουσάμι Sufflé παρασκευάζεται με μαύρο σουσάμι, με αποτέλεσμα μια μοναδική γεύση ξηρού καρπού και ένα όμορφο γκρι χρώμα.
Το ιαπωνικό Sufflé σερβίρεται συχνά με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή σαντιγί. Μπορεί επίσης να γεμιστεί με φρούτα, όπως φράουλες ή σμέουρα, για να προσθέσει ένα έντονο χρώμα και γεύση. Η παρουσίαση του ιαπωνικού Sufle είναι εξίσου σημαντική με τη γεύση. Το επιδόρπιο σερβίρεται συχνά σε ένα ramekin, το οποίο είναι ένα μικρό, στρογγυλό, κεραμικό πιάτο, και πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.
Στην Ιαπωνία, το Sufflé δεν είναι απλώς ένα επιδόρπιο. είναι μια μορφή τέχνης. Πολλοί Ιάπωνες σεφ ειδικεύονται στη δημιουργία Sufle και νιώθουν μεγάλη υπερηφάνεια για την τέχνη τους. Χρησιμοποιούν μόνο τα καλύτερα υλικά και προσέχουν πολύ στην παρουσίαση του γλυκού.
Για τέλειο ψήσιμο και ομοιόμορφα συνεχή αποτελέσματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εξειδικευμένο εξοπλισμό μας: Δείτε εδώ