Τα 100 Δημοφιλέστερα Street Food

Lángos Street Food No99

Langos

Langos. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας ανά τον κόσμο, γνωρίζοντας τα διασημότερα stree foods. Φεύγουμε από το Μεξικό και το Gorditas και οδεύουμε προς Ευρώπη και Ουγγαρία για να γνωρίσουμε την τοπική σπεσιαλιτέ Langos.

Langos

Langos

Το Langos είναι μια ουγγρική σπεσιαλιτέ που φτιάχνεται με το τηγάνισμα μιας ζύμης που αποτελείται από νερό, αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη και αλάτι μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσοκαφέ χρώμα. Αντί για νερό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξινή κρέμα, γάλα ή γιαούρτι. Το Lángos καταναλώνεται παραδοσιακά φρέσκο και ζεστό ως σνακ. Μπορεί να συμπληρωθεί με οτιδήποτε από ξινή κρέμα και τριμμένο τυρί μέχρι σάλτσα σκόρδου και αλάτι, αν και συχνά καταναλώνεται σκέτο, όπως είναι.

Το όνομα του πιάτου προέρχεται από την ουγγρική λέξη láng. Που σημαίνει φλόγα. Ο λόγος που ονομάστηκε έτσι είναι επειδή αρχικά η ζύμη ψήνονταν κοντά στις φλόγες ενός φούρνου από τούβλα. Σε αντίθεση με σήμερα, που συνήθως τηγανίζεται σε λάδι. Είναι πολλοί που πιστεύουν ότι το lángos δημιουργήθηκε υπό τουρκική επιρροή. Ενώ άλλοι πιστεύουν ότι οι ρίζες του κρατάνε ακόμα παλιότερα από τους αρχαίους Ρωμαίους.

Langos

Langos

Αυτή η δημοφιλής σπεσιαλιτέ κατέληξε ως κλασικό street food καθώς μπορεί κάποιος να το βρει και να το γευτεί σε πολλές εκθέσεις, φεστιβάλ, παραλίες και λούνα παρκ σε όλη την Ουγγαρία, την Αυστρία, την Κροατία και τη Ρουμανία.

Δείτε στο παρακάτω video τον τρόπο παρασκευής του ζυμαριού του Langos και πώς να το σερβίρεται: