Τα 100 Δημοφιλέστερα Street Food

Meat Pie Street Food No97

Meat Pie

Meat Pie. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας ανά τον κόσμο, γνωρίζοντας τα διασημότερα street foods. Φεύγουμε από την Αρμενία και την Τουρκία και το Lahmacun και αλλάζουμε ήπειρο για να επισκεφτούμε την Αυστραλία και να γνωρίσουμε το 97o street food του αφιερώματος, το Meat Pie.

Η αυστραλιανή κρεατόπιτα φτιάχνεται με φύλλα ζύμης που γεμίζουν με σάλτσα και κιμά. Φυσικά, μέσα από την πάροδο των χρόνων προέκυψαν και δημιουργήθηκαν πολλές παραλλαγές. Οπότε πλέον την συναντάμε και σε μορφές όπου η γέμιση μπορεί να γίνει με κρεμμύδια, κοτόπουλο και σπαράγγια, μανιτάρια, τυρί, κρέας κροκόδειλου, λαχανικά ή θαλασσινά.

Υπάρχουν επίσης παραλλαγές από κρεατόπιτες όπως πίτες για πάρτι (μικροσκοπικές εκδοχές του Meat Pie που σερβίρονται στους καλεσμένους του πάρτι). Αλλά και το pie floater (μια σούπα αρακά με μια πίτα να επιπλέει από πάνω). Η ιδέα της πίτας εντοπίζεται πολύ πίσω στη νεολιθική περίοδο. Τότε το κριθάρι, το σιμιγδάλι και τα δημητριακά γίνονταν πάστα, γεμίζονταν με μέλι και ψήνονταν σε αναμμένα κάρβουνα.

Στη συνέχεια οι Έλληνες ανέπτυξαν την πίτα γεμάτη με κρέας. Πιστεύεται ότι η κρεατόπιτα μεταφέρθηκε στην Αυστραλία κατά την περίοδο του αποικισμού. Καθώς η κρεατόπιτα ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στην Ευρώπη εκείνη την εποχή και παρείχε καλή θρεπτική αξία στους αποίκους, με απλά βασικά και εύκολα διαθέσιμα συστατικά.

Σήμερα, οι Meat Pies στην Αυστραλία, συνήθως πνίγονται σε σάλτσα ντομάτας που μοιάζει με κέτσαπ. Πυροδοτώντας έτσι, παθιασμένες συζητήσεις για το αν η σάλτσα ντομάτας πρέπει να στύβεται πάνω από την πίτα αμέσως ή λίγο-λίγο. Αλλά και αν η σάλτσα πρέπει να είναι κρύα ή να σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.

Ως απόδειξη της δημοτικότητας της κρεατόπιτας ως street food στην Αυστραλία, ο Διαγωνισμός Great Aussie Pie Competition, που ιδρύθηκε το 1990, διεξάγεται κάθε χρόνο με την ελπίδα να ανακαλύψει τις καλύτερες πίτες στη χώρα.

Δείτε εδώ μια απλή συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας Meat Pies

Σχετικά Άρθρα