Τα 100 Δημοφιλέστερα Street Food

Poffertjes Street Food No95

Poffertjes

Poffertjes ή Poffi ή mini pancakes. Η αναζήτηση των 100 δημοφιλέστερων street foods ανά τον κόσμο μας μεταφέρει από την Ταϊλάνδη και το Kai Yang στην Ολλανδία και τη λαχταριστή τους εκδοχή των pancakes . Είναι μικρές, στρογγυλές και φουσκωμένες ολλανδικές τηγανίτες που παρασκευάζονται με μαγιά και (παραδοσιακά) αλεύρι φαγόπυρου. Ψήνονται σε ένα ειδικό τηγάνι που ονομάζεται poffertjespan και συνήθως σερβίρονται ζεστά σε ένα χαρτόνι όταν ετοιμάζονται σε εξωτερικούς χώρους, σε φεστιβάλ και σε υπαίθριες εκδηλώσεις.

Καταναλώνονται ως σνακ και σπάνια τρώγονται για πρωινό. Παραδοσιακά, τα poffertjes καλύπτονται με λιωμένο βούτυρο και ζάχαρη άχνη. Αν και υπάρχει μια σειρά από άλλες, μη παραδοσιακές επικαλύψεις, όπως σαντιγί, φρέσκα φρούτα ή ρούμι.

poffertjes

Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μπορείτε να βρείτε poffertjes στους δρόμους της Ολλανδίας σε πολλά καροτσάκια. Πιστεύεται ότι τα poffis έχουν ρίζες σε ένα ολλανδικό αβαείο, όπου χρησιμοποιούνταν ως ένας τύπος οικοδεσπότη κοινωνίας. Όταν οι εκκλησιαστικοί δοκίμασαν τις μικρές τηγανίτες τους άρεσαν πολύ. Έτσι, τα poffertjes έγιναν πολύ δημοφιλή, καθώς οι ντόπιοι πάγκοι άδραξαν την ευκαιρία και άρχισαν να τις πωλούν ως σνακ.

Η πρώτη συνταγή για poffertjes βρίσκεται σε ένα βιβλίο μαγειρικής από τα μέσα του 1700, όταν το πιάτο θεωρούνταν γεύμα φτωχών. Σήμερα, τα poffertjes αποτελούν βασικό στοιχείο των περισσότερων ολλανδικών γάμων, πάρτι γενεθλίων και διαφόρων εορταστικών περιστάσεων.

 

Δείτε εδώ τον παραδοσιακό τρόπο ψησίματος στο εξωτερικό: