Νέα προϊόντα

Αντικολλητική Επίστρωση σε Πλάκες Αλουμινίου

Πλάκες για Βαφλομπουκίτσες

Αντικολλητική Επίστρωση, το θέμα συζήτησης αυτή τη βδομάδα.

Η εταιρία μας, εδώ και 40 χρόνια έχει καθημερινή επικοινωνία με τους πελάτες της. Έτσι έχει μπορέσει να αφουγκραστεί τα πιο συχνά και έντονα προβλήματα των επαγγελματιών του χώρου.

Ένα από αυτά αποτελεί η σωστή χρήση των πλακών αλουμινίου με αντικολλητική επίστρωση. Φυσικά, άρρηκτα συνδεδεμένο ζήτημα είναι η σωστή και έγκαιρη ανανέωση της αντικολλητικής επίστρωσης 

Στάδιο 1o Καινούργια πλάκα αλουμινίου με αντικολλητική επίστρωση.

Η αντικολλητική επίστρωση στις πλάκες σας, είναι μια λεπτή μεμβράνη από πολυτετραφθοροαιθυλένιο (PTFE) που ανακαλύφθηκε το 1938. Ένα οργανικό πολυμερές που χρησιμοποιείται κυρίως ως επικάλυψη αντικειμένων και συστατικό πλαστικών αντικειμένων, ενώ έχει και πολλές άλλες εφαρμογές. Το γνωστότερο εμπορικό όνομα φόρμουλας με βάση το PTFE-based είναι το Τεφλόν (με το οποίο όνομα είναι γνωστή εμπορικά και ευρέως η ουσία).

Σε αυτό το στάδιο οι πλάκες αλουμινίου είναι αντικολλητικές στον απόλυτο βαθμό. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ψήνετε χωρίς τη χρήση κάποιου λαδιού, βουτύρου ή κάποιου άλλου ελαίου αντικολλητικής δράσης.

Tip, Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε κάποιο έλαιο. Είναι δεδομένο ότι θα επιταχύνετε τη φθορά της αντικολλητικής επίστρωσης, αφού θα αφήσει επιπλέον υπολείμματα στη βαφλιέρα σας.

Στάδιο 2o Σταδιακή αλλοίωση της αντικολλητικής επίστρωσης

Σε αυτό το στάδιο, πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό, το γεγονός ότι οι αντικολλητικές επιστρώσεις έχουν ημερομηνία λήξης. Αποτελούν ένα αναλώσιμο, το οποίο εξυπηρετεί τον επαγγελματία μέσα από ένα καλό και ομαλό ψήσιμο χωρίς ταλαιπωρία στο ψήσιμο.

Όσο περισσότερο, λοιπόν, χρησιμοποιούμε την πλάκα αλουμινίου, τόσο αλλοιώνεται η αντικολλητική επίστρωσή της.

Οι λόγοι που μπορούν να επιταχύνουν την αλλοίωση της αντικολλητικής επίστρωσης μπορεί να είναι:

  1. Χρήση μεταλλικών αιχμηρών αντικειμένων που τραυματίζουν την αντικολλητική επιφάνεια
  2. Υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες για πολλή ώρα.
  3.  Κακή μεταχείριση στο καθάρισμα, είτε με το να μην απομακρύνονται υπολείμματα τροφών είτε τραυματίζοντάς την με σύρμα ή άλλο μέσο τριψίματος
  4. Η χρήση χημικών καθαριστικών.

Extra tip: Σε περίπτωση που η βαφλιέρα σας είναι σε αναμονή ψησίματος στους 200 βαθμούς κελσίου (θερμοκρασία ψησίματος) με κλειστές πλάκες, τότε η αντικολλητική επίστρωση φθείρεται επιπλέον.

Σε αυτό το στάδιο, όπου η αντικολλητική επίστρωση αρχίζει να χάνει τις ιδιότητές έχουμε 2 επιλογές:

Ή να πάμε για άμεση αντικατάσταση της αντικολλητικής επιφάνειας.

Ή να αρχίσουμε τη συστηματική χρήση ελαίων (ανάλογα με τις συνθήκες) για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παράταση του χρόνου ζωής της αντικολλητικής επιφάνειας ψησίματος. Φυσικά, αυτό επιταχύνει τη διάβρωση της αντικολλητικής επίστρωσης.

Στάδιο 3ο Ανανέωση της αντικολλητικής επίστρωσης

Από κάποιο σημείο και μετά η αντικολλητική επίστρωση στην πλάκα αλουμινίου σας έχει φθαρεί σε τόσο μεγάλο βαθμό, που καθιστά αδύνατο το ψήσιμο.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχει εκνευρισμός για την ανάγκη αντικατάστασής της. Αλλά όπως αναφέραμε και στην αρχή του άρθρου, η αντικολλητική επίστρωση αποτελεί αναλώσιμο της επιχείρησής σας.

Η πλάκα αλουμινίου, αυτή καθ΄αυτή δεν φθείρεται και δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης πλάκας. Αυτό που κρίνεται απαραίτητο, είναι να στείλετε τη συσκευή σας σε κάποιο συνεργάτη σας, ώστε να προσαρμόσει νέα αντικολλητική επιφάνεια και να παραλάβετε τον εξοπλισμό σας έτοιμο και πλήρως λειτουργικό.

Ανάλογα με το είδος του εξοπλισμού σας, μπορείτε να αποστείλετε προς επισκευή είτε όλη τη βαφλιέρα, είτε μόνο τις πλάκες αλουμινίου (σε περίπτωση που αυτές είναι αποσπώμενες)

Μπορείτε εδώ να βρείτε στις υπηρεσίες μας, τη δημιουργία αντικολλητικής επίστρωσης και να ζητήσετε προσφορά.