Νέα

Τα Πλεονεκτήματα Χρήσης ενός Grill Επαφής

Πλεονεκτήματα Grill Επαφής

Είστε επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης και αντιμετωπίζετε καταστάσεις με έντονη μαγειρική δραστηριότητα; Τότε, είναι πιθανό ένα grill επαφής να σας λύσει τα χέρια, καθώς έχει πολλά πλεονεκτήματα.

Πριν προχωρήσουμε στην ανάλυσή τους, εδώ μπορείτε να δείτε μερικά grill επαφής, καθώς η ορολογία δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην ελληνική αγορά.

contact grill

contact grill

 

Μειωμένος χρόνος μαγειρέματος

Το grill επαφής ή “clamshell” ψήνει ταυτόχρονα και από τις δύο πλευρές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται ο χρόνος μαγειρέματος κατά 40-60% σε σύγκριση με μια απλή ψησταριά.

Επιπλέον, σημαντικός παράγοντας μείωσης χρόνου είναι η εξάλειψη ενός σταδίου παραγωγής για την κουζίνα. Πλέον, ο ψήστης δε χρειάζεται να γυρνάει το προϊόν για να ψηθεί ομοιόμορφα, γεγονός που αυξάνει και την παραγωγικότητά του, αφού μπορεί να ασχοληθεί με επιπλέον εργασίες.

Χαρακτηριστικά σας παρουσιάζουμε τους απίστευτους χρόνους ψησίματος των Grill επαφής της Neumaerker

Τα Grill επαφής, όπως είπαμε, επαναπροσδιορίζουν το χρόνο ψησίματος, αφού:

  • Μπριζόλα, σουβλάκι: Είναι έτοιμα σε 2 λεπτά
  • Χάμπουργκερ, τοστ: Είναι έτοιμα σε 1 λεπτό
  • Σνίτσελ: Είναι έτοιμο σε 1 λεπτό
  • Ομελέτα: Είναι έτοιμη σε 20 δευτερόλεπτα
  • Αυγό μάτι με μπέικον: Είναι έτοιμο σε 1 λεπτό
  • Πίτσα: Είναι έτοιμη σε 5 λεπτά
contact grill

contact grill

Πλήρης συνέπεια και σταθερό αποτέλεσμα

Ένα άλλο πλεονέκτημα του ψησίματος δύο όψεων είναι η συνέπεια στο σταθερό αποτέλεσμα στο ψήσιμο του προϊόντος. Οι ψησταριές δύο όψεων που διαθέτουμε έχουν ρυθμιζόμενο ύψος της πάνω πλάκας. Αυτό μας επιτρέπει να προσαρμόζουμε τα grill επαφής έτσι ώστε, να μεταφέρουν τη θερμότητα ομοιόμορφα σε ολόκληρη την επιφάνεια ψησίματος. Επίσης, η πλάκα ασκεί ακριβή πίεση πάνω στο τρόφιμο. Έτσι, το προϊόν που ψήνεται, δέχεται ταυτόχρονα την ίδια πίεση και θερμοκρασία. Το αποτέλεσμα; Το προϊόν δε μαζεύει, δε χάνει την υγρασία του και κάθε φορά προσφέρουμε ένα προϊόν με το ίδιο ποιοτικό αποτέλεσμα!

Πλεονεκτήματα Grill Επαφής

Πλεονεκτήματα Grill Επαφής

Καινοτόμος αποτελεσματικότητα με ένα multi grill

Δεν είναι καμία υπερβολή να θεωρήσουμε το grill επαφής, ως ένα multi grill. 

Οι χρήσεις του είναι τόσες πολλές, που ουσιαστικά, μόνο να τηγανίσετε δεν μπορείτε.

Μάλιστα με ειδικό εξοπλισμό, μπορείτε να προσαρμόσετε και σκεύη μαγειρικής πάνω στην επιφάνεια ψησίματος και προσαρμόζοντας την πάνω πλάκα καθ’ ύψος να ετοιμάσετε μέχρι και μαγειρευτό στη γάστρα.

 

Δείτε εδώ ένα βίντεο επίδειξης σε Grill Επαφής από τη Neumaerker (από το 2:25 και μετά)